Terug naar de RLB website

De leden van de Ricard Lovers Belgium - de eersten...

Spymen Spymen foto Lid 3

Blij om me bij de ploeg van de RLB te voegen, en lang leven aan de "kleine gele"!!! 

Blog

 Robert Buyse  Robert Buyse Lid 4
Mijn Ricard interesse begon reeds 20 jaar geleden tijdens mijn zwerftochten door Frankrijk met de kampeerauto.
Ik vond het aangenaam mijn Ricard te drinken met bijpassende attributen zoals gepaste glazen, carafes, pichets etc.
Zo gaandeweg ben ik beginnen verzamelen en heb nu een 170tal items, ik ga echter niet tot het oneindige.
Met veel genoegen treed ik toe tot de belgische club, en hoop ik op een ruilbeurs in de nabije toekomst.
Voor eventuele ruil: Ik woon in Lovendegem (Gent) en emailadres is:  robert.buyse@telenet.be 
Met enorme spijt melden we jullie het overlijden van Robert, begin december 2012. We voelen allemaal mee met zijn familie. Robert was er van in het begin bij en was een echte, sympathieke Ricard lover.
DD Martine Vandenbroeck Lid 5 + co-voorzitter
Mijn aperitief, mijn drankje tijdens het uitgaan, mijn dorstlesser tijdens de vakantie, raad eens...?
Marc Porcheddu Marc Porcheddu Lid 6 Er was eens een jonge vader die er van hield om zijn aperitief in het "juiste" glas te schenken: Ricard in een Ricard glas, Martini in Martiniglazen enzovoort. .. Dus ik ging op zoek naar glazen, ik stootte op een karaf, een tweede karaf, een kruikje, een tweede kruikje... Dus van het een kwam het ander en zo ben ik begonnen met het verzamelen van Ricard reclame-objecten. Vandaag heb ik ongeveer 1285 objecten en waarschijnlijk vergeet ik er nog te tellen... 

alias LE COLLECTIONNEUR DU SOLEIL

 Site
Luc RENSONNET Binnenkort de foto Lid 7

Ik ben geïnteresseerd in uw vereniging en ook ik, sinds jaren, van alle aperitieven hou het meest van RICARD !!!!!

Steef Vanopzeeland Steef Lid 8  Mijn naam is Steef. Een Ricard verzamelaar uit Haarlem Nederland. Ooit was ik op een rommelmarkt in Utrecht opzoek naar Gouds aardewerk. Dit bleek in een jaar tijd bijna verdubbeld in prijs. Het enige wat ik op die tafel voor een klein prijsje kon kopen was een klein blauw kannetje van Ricard. Ik vond dit al een heel lekker drankje. Dus ik besloot op dat moment om het eens te proberen om daarvan een verzameling op te zetten. De rest is geschiedenis. De gekte sloeg in mijn kop. Ik zag op internet een hoos aan Ricard artikelen. Op het moment dat ik dit schrijf omvat mijn verzameling meer dan 500 stuks. En ik weet dat het einde nog niet in zicht is.
Hulde aan de Ricardiens!!!

Pascal BENOIT  Lid 9
 Zoals alle leden hou ik van het drinken van een Ricard, maar nog liever verzamel ik alle Ricard objecten. Alles is stomweg begonnen met een "ringard" asbak en vandaag bezit ik ongeveer 300 objecten! Een echte  passie.... 

 
Bart Vlamynck Binnenkort de foto Lid 10
Binnenkort meer info
Janclaes Thomas Janclaes Thomas Lid 11
Ik ben een 42-jarige West-Vlaming die sinds enkele jaren op zoek is naar pastis glazen en glazen karaffen. Alle merken zijn bij mij welkom. De enige beperking die ik mezelf opleg is de prijs. De Ricard glazen en karaffen zijn wel het meest aanwezig in mijn collectie.
Voor mij is het een sport om op een brocante, via internet, via vrienden en kennissen, via ruil aan een nieuw item te geraken.
Natuurlijk is het drinken en ontdekken van nieuwe pastis varianten ook deel van het gebeuren. Ik ontdekte reeds enkele lekkere plaatselijke distillerijen in Frankrijk. Deze kunnen zeker tippen aan de gevestigde waarden.
Hopelijk kunnen we rap in België ook vlug ruilen.

Blog
Philippe Philippe Lid 12 Hallo, ik ben Philippe, onvoorwaardelijke fan van Ricard, grote liefhebber en vooral een grote verzamelaar! Ik kom uit de regio van DINANT te BEAURAING om precies te zijn, alwaar ik een taverne uitbaat, genaamd "le BEAULIEU". In mijn taverne is het grootste deel van mijn verzameling te bezichtigen voor het publiek. De taverne bevindt zich in de Rue de bouillon, 5570 Beauraing.
Phil Phil Lid 13
Oprichter van de Franse Ricard's Boys, begon mijn passie voor de Ricard objecten in 1999, en momenteel bezit ik meer dan 2000 objecten.

Ik ben heel blij dat ik vanaf nu deel uitmaak van de RLB en dat ik zo andere fans  die besmet zijn met de « Ricardmania » kan ontmoeten.

Site

Forum
William Vanderstraeten William Lid 14
Als hoofdtechnicus bij het bestuur van de Huisvesting was ik dagelijks
op de baan voor woningonderzoeken. Begin jaren 80 zag ik in een garage
een beige pichet van Ricard staan,ik vond dit mooi als bloempot
en ik kreeg het mee van de eigenaar. Dat spul heeft ook jaren in mijn
garage gestaan.Tot ik eind jaren 80 op reis in de Provence en op zoek
naar fossielen, in L'Isle-sur-Sorgue een massa Ricard artikels ontdekte.
De microbe beet en is blijven bijten....met nu 1340 objekten.
RICARD IS MEER DAN EEN VERZAMELING? HET IS EEN ECHTE INVESTERING, BETER DAN OP DE BEURS WANT NOG GEEN DALING IN ZICHT!!
Site
Hugues Cloes Hugues Cloes Lid 15 Ik vind jullie initiatief zeer positief. Het is waar dat we - als Ricard verzamelaar- elkaar niet kennen, behalve door een toevallige ontmoeting op een rommelmarkt of via Ebay. 
Ik bezit een verzameling van ongeveer 450 objecten.
Ik hoop dat we binnenkort eens samenkomen, zonder de zon van "les Embiez" maar in de Belgische regen. Zo kunnen we onze ontbrekende stukken uitwisselen!
Leve de RLB club !
Hugues Cloes (Blabla1960)
huguescloes@hotmail.com

Site
Clippe Patrick Clippe Patrick Lid 16
Als verzamelaar en liefhebber van de kleine gele, bezit ik een verzameling van ongeveer +/- 300 objecten, waarvan 120 verschillende glazen. 
Jammer genoeg kan ik niet ruilen, want ik bezit slechts één stuk van elk object (geen dubbels dus).
Jean-Noël Collin Jean-Noël Collin Lid 17
Ik woon in Aarlen en vanzelfsprekend hou ik van Ricard. In mijn verzameling vindt men een beetje van alles: glazen, onderleggers, kleding, flessen... 

Ik vind het idee van een Ricardclub leuk: het zal ons toelaten elkaar te ontmoeten en objecten uit te wisselen. 
Ems Klaas Binnenkort nieuwe foto Lid 18 Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met Ricard (op een terras in Apt de Provence) zo is de liefde voor Ricard begonnen. Inmiddels zit ik op een 120 artikelen. En zoek uitbreiding, en kan eventueel ruilen.

Blog

Zeer onverwacht moeten we jullie het droevige nieuws brengen dat Klaas overleden is, eind juli 2013. Dit op een veel te vroege leeftijd. Hij was de gastheer van de tweede RLB-bijeenkomst waarvoor we hem eeuwig dankbaar zullen zijn.
Rulio 51 rulio 51 Lid 19
Als kind van de Provence is de pastis de drank bij uitstek van deze regio in het zuiden van Frankrijk. Als het buiten warm is leg je je languit in de schaduw van een gigantische plantaan, je voelt de zachte bries in je gezicht en je voelt de pastis zachtjes in je keel glijden, zalig! Maar genieten van deze zachte drank volstond niet meer voor mij, dus samen met mijn aperitiefvrienden zijn we een verzameling begonnen van objecten, gerelateerd aan pastis. Dat houdt me tenminste bezig terwijl ik wacht totdat de nieuwe ijsblokjes klaar zijn.

Site
Desmecht Francis Desmecht Francis Lid 20
Zoals jullie allemaal is één van mijn hobby's, verzamelaar van de 'zon': elk object van het merk Ricard. Ook ben ik een fervente gebruiker van deze precieuze en heerlijke drank vooral in gezelschap met anderen. 
Het is nooit te laat om van een Ricard te genieten en te profiteren van zijn "sterren-nectar"! Site Nickname "nesstri"
Christian Christian Lid 21
Maker van de website Le Pastis. Een site volledig toegewijd aan Pastis en anijsproducten in het algemeen. Een website waarop het steeds goed weer is! 
Mijn verzameling begon in 1998 met een ballonglas van Ricard. Momenteel heb ik ongeveer 3.000 objecten, waaronder een prachtige verzameling glazen: 900 verschillende! 

Site
Emmanuel Anciaux Lid 22Klik op deze thumbnail voor een grotere foto Lid 22 Ben maar een kleine verzamelaar maar groot liefhebber ;-)
Ook ik heb echter niks om te ruilen, ik geef meestal de dubbels zo weg...
Ik heb behalve de klassiekers ook de Ricard-paraplu, de Ricard fleece
(gele) en ik zoek eigenlijk nog mijn maat (XXL) blauwe fleece.
Jean Quenon jeanquenon61 Lid 23
Sinds ik heel klein was hield ik al van de anijssmaak. Geleidelijk aan heb ik Ricard geproefd en begon ik er van te houden. Per toeval kocht ik twee speciale flessen en zo begon mijn verzameling.

Jean alias jeanricard
James Pierlot james Lid 24
Ik ben momenteel 45 jaar oud, binnenkort 46. Ik woon in Normandië, ben getrouwd en heb 3 kinderen. 
Ik verzamel de reclame-objecten van Ricard sinds (momenteel meer dan 1100 objecten) 
Ik ben ook lid van het team Ricard's boys, n°79
België is slechts op een tweetal uurtjes rijden van mijn woonplaats, passerend langs Rijsel, echt dichtbij dus. 
Mijn site is momenteel nog volop in ontwikkeling.

RLB leden 25 - ...

Privacy policy