Welkom op dé site voor je pastis Ricard verzameling


Welkom op de pastis Ricard fansite van Tom, sinds 12 januari '08 toegankelijk via www.ricardcollection.net !! 

Ricard is gemaakt op basis van een strenge selectie van natuurlijke ingrediënten. Badiaan of steranijs, zoethout en aromatische planten uit de Provence geven Ricard zijn bloemige, fruitige en kruidige smaak. Daaraan wordt pure alcohol, zeer zuiver, gefilterd en verzacht water en suiker en karamel aan toegevoegd. Ricard wordt meestal aangelengd met water op zijn Marseillaise : 1 volume Ricard (2cl) met 5 volumes water.

Mijn site bestaat vanzelfsprekend vooral uit mijn pastis Ricard verzameling. In 2010 zijn er enkele interessante topics bijgekomen: mijn Ricard-dagboek en de geschiedenis van Ricard-objecten.

In 2005 ooit begonnen met een viertal glazen gekocht bij de locale brouwer, heb ik ondertussen meer dan 700 Ricard-objecten. Of om eerlijk te zijn, ben ik de tel kwijt. Hoe begin je zoiets opnieuw te tellen? Echt verzamelen doe ik sinds juli 2006, na een bezoek aan Andorra (taxfree shoppen is extra voordelig voor de 4,5 liter fles!).

Je kan de links bovenaan mijn site gebruiken om te navigeren, bijvoorbeeld om mijn verzameling te bekijken. Aangezien mijn provider besloten heeft geen blogs meer te ondersteunen ben ik helemaal opnieuw moeten beginnen... Hier kan je mijn verzameling zien, onder de vorm van een eenvoudige Google Drive map.


Stuur me gerust een mail via tom@ricardcollection.net.


In 2013 was het de beurt aan Beayfays, nabij Luik. Klik op de link om er alles over te weten te komen. De jubileum editie van de RLB bijeenkomst vond plaats te Wervik : voor meer up to date info zoek je even "Ricard Lovers Belgium" op via Facebook.

Ziehier de foto's van RLB2016, te Fléron in de provincie Luik.

Update 01-09-2017. Weinig updates de laatste tijd, mijn excuses. Ik heb beslist een Ricard-dagboek bij te houden. Ik heb een meer up-to-date versie van mijn verzameling ondertussen bijgehouden via een blog. Weer enkele nieuwe RLB leden bijgekomen. Voor meer info over de Belgische Ricard bijeenkomst van 2017 te Menin kan je best terecht op Facebook, even zoeken naar Ricard Lovers Belgium. 


Bedankt voor je bezoek, je was bezoeker: Web Site Hit Counter(sinds 10-03-2008)

Mon site en Français? Cliquez

Voor mijn site hosting vertrouw ik op one.com, een van de goedkoopste hosting op de markt.


Privacy policy